Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині відбудуться змагання з гірськолижного спорту "Bukovytsia OPEN"

30 – 31 січня 2020 року на схилах одного з найновіших українських гірськолижних комплексів «Буковиця», який є партнером Східноєвропейського Форуму гостинності і курортології, пройде міжнародний етап дитячо-юнацьких трьохетапних змагань з гірськолижного спорту «Karpatia OPEN».

Український етап змагань, котрий називається «Bukovytsia OPEN», традиційно вже приймає здравниця Трускавець. Саме в цьому місті проживатимуть спортсмени, судді, офіційні представники спортивних делегацій та технічні делегати міжнародної федерації лижного спорту FIS. 30 січня, на центральній площі Трускавця, в 17.00 розпочнеться урочисте відкриття змагань. Про це повідомив сайт "Кришталевий лотос".

Історія заснування

Засновані змагання були в листопаді 2016 року в місті Трускавець. Вперше засновники зібрались за участю міських голів Трускавця, Борислава і Дрогобича та вирішили створити відкриті інтернаціональні змагання з гірськолижного спорту для дітей і юнацтва «Bukovytsia OPEN». Ініціаторами заснування стали гірськолижний комплекс «Буковиця» та Міжнародний Центр «Європейська інтеграція України». Мета цих змагань є промоція і популяризація лижного спорту в Україні а також розвиток туристичної привабливості нашої країни. Ще однією із мотивацій створення такого спортивного заходу є інтенсифікація розбудови спортивно-туристичної інфраструктури бальнеологічного курорту Трускавець та розширення його спеціалізації. Вперше спортсмени з європейських країн позмагались на Буковиці 8 – 9 лютого 2017 року. В змаганнях взяли участь спортивні команди з України, Польщі та Словаччини. А вже в 2018 році в зв’язку з їх успішністю, було прийняте рішення зробити ці змагання в три етапи. Змагання отримали назву «Karpatia OPEN» і проводяться в Україні, Польщі та Словаччині.

Bukovytsia OPEN 2020

В 2020 році в першому етапі «Karpatia OPEN» на лижній трасі Буковиці змагатимуться спортсмени з українських спортивних клубів та юнацької збірної України. Разом з ними прийматимуть участь представники з Республіки Польща, Словаччини, Румунії, Латвії, Білорусі та Казахстану. Обслуговуватимуть змагання 15-ть українських суддів, котрі мають відповідні суддівські ліцензії адже захід є міжнародним, включеним в офіційний календар міжнародних змагань FIS. За правилами цієї міжнародної організації змагання будуть тривати два дні на схилах Буковиці. Змагатимуться спортсмени, хлопці і дівчата, в спортивній дисципліні «спеціальний слалом» а нагляд за дотриманням всіх міжнародних вимог здійснюватимуть три технічні делегати FIS з України та Словаччини.

Організатори змагань запрошують мешканців нашого регіону та гостей Трускавця прийти на урочисте відкриття змагань 30 січня а також підтримати спортсменів під час змагань, насолодившись майстерним слаломним спуском юних спортсменів-гірськолижників.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, старший викладач кафедри фізичного виховання НУ "Львівська політехніка" Оксана Заліско здобула золото на Всесвітніх іграх майстрів, що тривають цими днями в Інсбруку, головному місті провінції Тіроль у західній Австрії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ