Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На Львівщині відбулась нарада керівників народних домів

У четвер, 27 жовтня, керівники районних управлінь культури та народних домів з усіх районів Львівщини прибули на обласну нараду, щоб обговорити проблематику та перспективи розвитку осередків культури нашого краю. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Галузь культури сьогодні працює в нелегких умовах, а народні доми потребують багато зусиль та фінансування для їх відновлення та нормального функціонування. Проте кожен повинен розуміти, що ми живемо у час, коли потрібно працювати над новими ідеями та проектами і втілювати їх в життя", - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Він також наголосив на важливості співпраці влади та місцевих громад, зокрема, він закликав очільників народних домів проявляти ініціативу. "Тому, хто хоче щось змінити, той хто рухається вперед, ми завжди готові допомогти. Звертайтеся, і кожен із вас буде почутим", - зазначив Олег Синютка.

На нараді також обговорили  ряд питань, що стосуються стану закладів культури і співпраці у цьому напрямку з громадою та органами місцевого самоврядування. Працівники культури також звернули увагу на зміцнення матеріально-технічної бази закладів, впровадження нових форм і методів культурно-просвітницької роботи, оформлення наочних матеріалів, розвиток аматорського народного мистецтва. Найактуальнішим питанням,яке цікавило представників галузі культури, стала фінансова підтримка народних домів, зокрема, у організації гастролей народних колективів, закупівлі крісел, сценічних костюмів, тощо.

Нагадуємо, що сьогодні у Львівській області функціонує 1261 народний дім, 124 з них перейшли до складу об’єднаних територіальних громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ