Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині відбулися перші електронні земельні аукціони

Станом на сьогодні на Львівщині від початку запровадження процедури передання в користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності на праві оренди шляхом онлайнових аукціонів в електронній торговій системі оголосили про продаж прав оренди 5-ти ділянок площею понад 58 га.

Про це інформують в департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

Стартова ціна згаданих ділянок, які розташовані на територіях Лопатинської, Комарнівської та Дрогобицької територіальних громад становить понад 129 тис. грн, а середня вартість 1 га - більш як 2,2 тис. грн.

"Слід зазначити, що перший в області електронний аукціон з продажу права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, розташованої на території Лопатинської селищної територіальної громади, площею 14 га, відбувся 09 листопада. Розмір річної плати за користування такою ділянкою становить 160 тис. грн (11,4 тис. грн за 1 га), яку орендар сплачуватиме щорічно до селищної ради. Така ціна перевищує у понад 6,9 раза стартову – 22,999 тис. грн", - повідомила директорка департаменту Тетяна Гетьман.

Із запровадженням земельних торгів у формі електронних аукціонів створюються умови для розширення можливостей учасників взяти участь в торгах, підвищується їх безпечність, захист від будь-яких втручань, прозорість і публічність, адже всі охочі зможуть стежити за ходом їх проведення в режимі реального часу. Що стосується приватних земельних ділянок, то їх продаж через аукціони можливий лише за наявності бажання самого власника такої ділянки.

Нагадаємо, що державне підприємство "Прозорро.Продажі", яке належить до сфери управління Міністерства економіки України, визначили адміністратором електронної торгової системи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ