Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулися заходи з нагоди Дня фермера

Учасники дізналися про перспективи аграрної галузі області в контексті євроінтеграції, деталі формування врожаю та якості продукції пшениці озимої.

В Інституті сільського господарства Карпатського регіону НААН відбувся захід, який присвятили професійному святу – Дню фермера. Під час огляду демонстраційних полів Інституту учасники змогли побачити новітні сорти зернових культур, ознайомитися з практиками впровадження сучасних агротехнологій догляду та захисту рослин, а також отримати консультації від провідних науковців області.

В межах пленарної частини заходу учасники дізналися про перспективи аграрної галузі області в контексті євроінтеграції, деталі формування врожаю та якості продукції пшениці озимої залежно від технологічного рівня та погодних умов. Також обговорювалися шляхи підвищення ефективності аграрного виробництва та захисту рослин від шкідливих організмів. Крім того, представили механізм продажу права оренди державних земель сільськогосподарського призначення на онлайн-аукціонах та його вплив на бізнес і економіку.

«У ці непрості часи, коли наша країна переживає виклики війни, саме фермери забезпечують стабільність і продовольчу безпеку. Ваша самовіддана праця робить величезний внесок у розвиток нашого аграрного сектору. Дякуємо вам за те, що навіть у найскладніші часи ви продовжуєте забезпечувати нашу країну якісними та безпечними продуктами харчування. Ваш внесок є неоціненним, і ми пишаємося вашими досягненнями», - привітала директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Найкращих фермерів з нагоди професійного свята відзначили нагородами Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та вітальними листами Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ