Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбувся II Західноукраїнський екофорум

На Львівщині відбувся II Західноукраїнський екофорум, на якому збирали кошти на дрони для ЗСУ. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.

3 червня на Львівщині відбувся ІІ Західноукраїнський Екофорум – масштабний благодійний захід, присвячений приверненню уваги громадськості до екологічних проблем, спричинених війною в Україні. 

В межах форуму відбувався також збір коштів на купівлю "пташки" для військових 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Участь у форумі взяли представники влади та профільних комітетів, депутати обласної ради, місцеві товаровиробники, бізнесмени, експерти.
Учасники екофоруму обговорили можливості інвестування в екобізнес, грантові можливості для розвитку екобізнесу в регіоні; споживчі екотренди. та отримання грантів, впровадження інновацій для ефективного використання ресурсів та перехід на екологічні стандарти виробництва.

Загалом у форумі взяли участь близько 200 підприємців, а на екоярмарку було представлено 26 виробників.

Депутат обласної ради Микола Іщук, як керівник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях зосередив увагу колег на наступному:

«Україна в своїй економічній діяльності за усі роки нашої незалежності не ставила екологічні проблеми в першочерговість до вирішення, економіка не була акцентована на вирішення екологічних проблем. І це є проблемою, з якою потрібно працювати, - наголосив Микола Іщук. – «Екологічно відповідальний” бізнес в Україні відбудується тоді, коли державою будуть побудовані відповідні умови і правила ведення підприємництва, де обійти екологічні проблеми і навантаження буде неможливо, а виконання екологічних зобовʼязань при купівлі державних підприємств стане аксіомою для кожного».

Голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрій Раделицький вважає, що екологічна економіка - це майбутнє після знищення ворогів.

Підсумовуючи результати Екофоруму, депутатка облради Ірина Гримак зауважила, що він виконав свою місію і став справжнім майданчиком для діалогу влади і підприємців, обміну досвідом та планування спільних дій, спрямованих на розвиток еко- та органічного підприємництва в Україні.

«Перспективи екобізнесу в Україні, незважаючи на війну, є дуже широкими і потребують тісної співпраці громад і підприємців, участі законодавців та органів місцевого самоврядування. 
Проведення Екофоруму важливе для широкого доступу до інформації про інвестиційні і грантові можливості, для можливості висловитися і бути почутими», - зазначила Ірина Гримак.

Під час заходу відбулося також  відзначення 25 екосертифікованих підприємств, а також  ярмарок з конкурсами, розіграшом лотерей, забавами для діток та концертна програма. 

Організаторами форуму виступили економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, проєкт "Життя в стилі Еко", Фонд Ірини Гримак "Львівщина", Пустомитівська міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ