Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбувся перший тренінг для священнослужителів

На Львівщині відбулося перше навчання для представників релігійних спільнот «Роль духовенства у підтримці людей, що проживають втрату та невизначену втрату». Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Всього планують здійснити 10 тренінгів. Навчання допомагає священнослужителям надавати правильний супровід членам сімей, що проживають втрату та невизначеність. Зокрема, тренінг є професійною підтримкою для самих учасників, а також можливістю отримати необхідну інформацію по карті координації, перескерування. 

«Священники, військові капелани, пастори — це люди, які сьогодні підтримують родини військовослужбовців і ветеранів, це ті люди, до яких першими зі всіма бідами йдуть в громадах люди. Вони не замінюють роботу психологів чи інших служб, хоча багато хто з них має відповідну освіту, але вони часто беруть на себе додаткові ролі, відповідальності в допомозі людям. 

Система координації, інформування ще тільки формується на всіх рівнях, та ми почали цей напрям на Львівщині одні з перших з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Дуже важливо, щоб кожен на своєму робочому місці в територіальній громаді (і не тільки) був готовий допомогти або знати, куди спрямувати людину. Священники неодноразово наголошували на потребі в координації і вчасній інформації, окрім професійних знань від психологів», – зазначила керівниця Координаційного центру при Львівській ОВА Галина Бордун.

Більше інформації на карті Координаційних центрів де ви знайдете відповідальних осіб офісу родин військовослужбовців, графік зустрічей в громадах Львівщини з представниками різних служб, центри психологічноі підтримки.

Дати наступних двох тренінгів:  23 та 30 серпня, локація Львів, Патріарший дім, Хуторівка 35б.

Заповнюйте анкету-реєстрацію на програму  «Роль духовенства у підтримці людей, що проживають втрату та невизначену втрату» .

Навчання реалізується ГО «Metta» за підтримки Україно-швейцарського проєкту MH4U в рамках плану заходів робочої групи підтримки психічного здоровʼя при Координаційному центрі підтримки цивільного населення та Комплексної програми охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки: Крмплексної програми охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки спільно з департаментом культури, національностей та релігії ЛОДА. 

Особи, які перебувають у Львівській області і потребують допомоги, можуть звернутися за номером гарячої лінії:1684. Для абонентів, які перебувають в інших областях України: 032 2596031.

Анкета потреб для отримання юридичної, психологічної, медичної, гуманітарної допомоги від фахівців державних служб, координаторів програм у районах та міжнародних партнерів в рамках діяльності Координаційного Центру підтримки цивільного населення у Львівській області: Анкета потреб населення (родин військослужбовців, Ветеранів, ВПО, дітей та підлітків, людей старшого віку, осіб із залежностями, людей з інвалідністю) у Львівській Області. У формі також зазначені контактні телефони та адреси, тому ви можете звернутись у Координаційний центр напряму)

Карта надання психосоціальних послуг на Львівщині: Координаційний центр підтримки цивільного населення при ЛОВА 

Координаційний центр при ЛОВА: Координаційний центр при ЛОВА | Lviv

Нагадуємо, з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького офіси координаційного центру працюють у кожному районі Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ