Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбувся український День картоплі

Український День картоплі відбувся на базі найпотужнішого агрохолдингу на Львівщині – «Агро ЛВ Лімітед». За обсягами виробництва і площами картоплі Львівщина на 2 місці серед областей України.

Як повідомили в ЛОДА, захід поділили на дві частини. Спершу аграріям Львівщини презентували перспективні та високоврожайні сорти картоплі, техніку, засоби захисту. Опісля відбулась конференція українських та польських аграріїв щодо прогресивних інновацій у картоплярстві, спільних з польськими партнерами проєктів переробки картоплі.

«Львівщина є потужним виробником картоплі в Україні. Відносно великий обсяг комерційного виробництва та вигідне географічне розташування дозволяє нашим виробникам розпочинати експорт в країни ЄС одразу після зняття фітосанітарних обмежень», – зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.    

Впродовж останніх семи років обсяги вирощування картоплі в комерційному виробництві Львівщини зросло у 2,5 рази. За обсягами виробництва і площами картоплі Львівщина на 2 місці (8%) серед областей України. Перше місце (26%) в Україні за обсягом комерційного виробництва (115 тис. тонн).

Основним промисловим виробником картоплі у Львівській області є ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед», що входить до компанії «Контінентал Фармерз груп». На нього припадає 51% усіх площ під картоплею, 44% валового збору, 84% потужностей картоплесховищ. Це підприємство орієнтоване на вирощування продовольчої картоплі для переробки (чіпси, крохмаль) та насіннєвої картоплі, зокрема вирощуванні елітного і репродукційного насіння картоплі високопродуктивних сортів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ