Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили ще один простір для допомоги постраждалим від домашнього насильства

Тут в комфортних умовах постраждалі від насильства можуть отримати комплексну допомогу та підтримку.

Про це повідомили на сайті ЛОДА. 

Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі відкрили у Новояворівській громаді. Тут в комфортних умовах постраждалі від насильства жінки можуть отримати комплексну допомогу та підтримку.

«Цей простір – місце, де жінки, що зазнали насильства, не тільки почуватимуться в безпеці, а й отримають різнопланові послуги – консультації психолога, соціального працівника, юриста. Тут вони можуть отримати інформацію про послуги інших організацій чи установ, які теж працюють у сфері запобігання та протидії насильству. 

Також у центрі можна скористатись послугою соціального супроводу, яка сприятиме подоланню або мінімізації наслідків насильства. Звісно, усі послуги є абсолютно безоплатними», – розповіла заступниця директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут.

При Денному центрі є кризова кімната, де створені всі необхідні умови для комфортного короткострокового перебування. Тут можна отримати прихисток на період до 10 днів, у разі кризової ситуації – до 20 днів. Приміщення облаштоване для чотирьох осіб, додатково є ліжечко для малюка.

«Втілення цього важливого проєкту в Новояворівській громаді – чудовий приклад взаємодії влади та міжнародних партнерів. Разом ми створюємо безпечніше та більш сприятливе середовище для всіх жителів громади», – додала Тетяна Крут. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ