Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкриють кризову кімнату, дружню до дитини

Кризова кімната буде розрахована на дітей різного віку
фото пресслужби Львівської ОВА

На Львівщині з’явиться ще одна кризова кімната, дружня до дитини. До кінця року така кімната запрацює в приміщенні Червоноградського районного відділу поліції.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Кризова кімната, дружня до дитини – це приміщення, призначене для роботи з дітьми, які постраждали внаслідок злочину чи стали свідками сексуального насильства або експлуатації, інших злочинів, або такими, які підозрюються в скоєнні злочинів.

Приміщення буде складатись із двох суміжних кімнат: терапевтичного залу, в якому безпосередньо з дитиною працюватиме психолог, залучені фахівці із педіатрії, дитячої гінекології, психіатрії, педагогіки тощо, та робоче приміщення, так звана кімната спостереження, для працівників поліції та залучених спеціалістів. Звідси вестимуть спостереження за поведінкою дітей. Воно буде обладнане відповідними камерами.

Кризова кімната буде розрахована на дітей різного віку. Відтак, якщо дитина не вміє розмовляти, або в силу обставин не може цього зробити, зобразити події, які її турбують, вона може до прикладу шляхом малювання. Також у кімнаті будуть анатомічні ляльки, які дозволять дитині програти рольову гру подій, які з нею відбулись.

Опитування дитини в такій кімнаті дозволить запобігти повторній травматизації її психіки, як завдяки спеціальним методикам та психологічно комфортній атмосфері, так і завдяки технічному оснащенню, яке дозволяє коректно вести відеозапис спілкування з дитиною та надалі використовувати його для ведення слідства без проведення повторних допитів.

«Дуже важливим є створення такого осередку, який дозволяє суттєво покращити можливості та умови спілкування з дитиною, яка зазнала насильства, чи стала свідком злочину. Це також допоможе отримати кращий результат для ведення об’єктивного слідства. Дякую партнерам - громадській організації "Центр «Жіночі перспективи», що підтримали таку ініціативу. Зараз розпочинаються ремонтні роботи та облаштування кризової кімнати, плануємо відкриття в межах міжнародної кампанії «16 днів проти насильства»», - зазначила завідувачка сектору сімейної політики департаменту соціального захисту населення Уляна Дорош.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ