Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначили день працівника лісу

У суботу, 15 вересня, на території ландшафтного парку палацу баронів Гределів у місті Сколе відбувся міжнародний фестиваль «Мисливська ватра», повідомила прес-служба Львівської облради.

Метою заходу є розвиток та популяризація мисливської культури, ловецьких традицій, а також обмін досвідом учасників із України та закордону.

В межах програми у храмі  Різдва Богородиці м. Сколе відправили Святу Літургію, опісля відбулося освячення штандартів мисливських колективів. Відтак учасники Мисливського фестивалю вирушили  урочистою ходою містом до палацу Гределів, де відбулися урочистості з нагоди «Дня працівника лісу».

«Вітаю сьогодні працівників лісу: усіх 16 державних підприємств, 18 комунальних лісогосподарств області. Дуже добре, що така ініціативи організувати цей фестиваль походить знизу. Завдяки цьому, в тому числі, ми прагнемо відновити давній палац баронів Гределів. Ця ідея також знайшла відгук у нас в депутатському корпусі в окремій Карпатській програмі.. Це один із 17 заходів, які ми плануємо разом з Асоціацією «Єврорегіон Карпати-Україна» провести на Львівщині в межах цієї програми. Всього по Західній Україні їх буде 32. Я вважаю, це добрий початок у справі розвою Карпат. Успіху нам усім», - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Відтак Олександр Ганущин відзначив кращих працівників лісу області нагородами Львівської обласної ради.

Також впродовж дня тривали конкурси мисливських колективів, презентація мисливства очима художників та народних умільців, виставка, продаж картин, фотографій, виробів з дерева та шкіри, біжутерії та інших виробів, презентація книги І. Чудійовича «Мисливська «Атлантида» Львівських Карпат», дитячі вікторини, конкурси і забави, виступи художніх етнічних та професійних колективів, мисливська музика, виводка мисливських собак, виставка експонатів мисливської таксидермії, виставка мисливських трофеїв. Усі охочі мали можливість поласувати мисливською та бойківською кухнею.

Довідка.

Проект "Відновлення окремих елементів ландшафтного парку палацу Гределів у м. Сколе та проведення міжнародного фестивалю "Мисливська ватра" реалізовують ГО "Сколівщина", Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, Сколівська районна рада, ГО "Природа", НПП "Сколівські бескиди" в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, компанії ДТЕК, ПрАТ “Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ