Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вперше відзначили День Західного Бугу

11 серпня на Львівщині, на Золочівщині, вперше відзначили День Західного Бугу, оскільки Річка Західний Буг бере свій початок у селі Верхобуж Золочівського району. Про це повідомили Гал-інфо у Державному агентстві водних ресурсів України.

Нагадаємо, 7 травня 2019 року стейкхолдери змін у водній сфері – члени басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну вирішили започаткувати традицію щодо щорічного відзначення у серпні Дня річки Західний Буг.

11 серпня усі охочі могли долучитися до фітнес-заходу ʺЗа здоровий спосіб життяʺ, який став умовним стартом для відзначення Дня Західного Бугу на березі міського озера. Ну і як обіцяли організатори, найактивніші та найспортивніші отримали подарунки.

Крім того, гості та учасники дійства мали можливість побачити і насолодитися виставкою робіт конкурсу малюнків ʺМальовничі річки Західного Бугуʺ, який проведено Басейновим управлінням водних ресурсів Західного Бугу та Сяну до Дня річки.

Для глядачів було підготовлено флешмоб, святковий концерт, дискотеку та інші інтерактивні розваги.

Родзинкою заходу стала екологічна акція ʺПринеси три пусті пластикові пляшки – отримуй одну повнуʺ. Її провели завдяки підтримці виробників мінеральних вод ТзОВ ʺКарпатські мінеральні водиʺ.

День Західного Бугу об’єднав ідейних захисників річки, місцевих жителів, гостей свята та інших і тут кожен зміг долучитися та стати частиною цього екологічного івенту.

Бо насправді кожен із нас розуміє, що такі екологічні заходи покликані підвищувати екологічну свідомість громадськості, виховувати розуміння про свою персональну відповідальність за чистоту водойм.

Організаторами заходу є Державне агентство водних ресурсів України, Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Департамент екології Львівської обласної державної адміністрації, Золочівська міська рада, Золочівська районна державна адміністрація, Золочівське управління водного господарства.

Крім того, захід відбувся за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького та філії ТзОВ ʺКарпатські мінеральні водиʺ та за інформаційної підтримки суспільно-політичного часопису ʺНаша Українська Справаʺ та ТОВ ʺТРК Золочівʺ (радіо Zolochiv.fm).

Як повідомляло, Гал-інфо, у Києві відкрили новий річковий маршрут Дніпром — з Подолу на Оболонь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ