Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Великомостівській громаді встановили меморіальні дошки двом захисникам

Двом полеглим Захисникам з Великомостівської громади відкрили меморіальні дошки. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Двом загиблим Воїнам з Червоноградського району відкрили меморіальні дошки:

  • Герою – Кіборгу з позивним Живчик Володимиру Коляді; 

  • Герою- Захиснику Тарасу Стельмашеку. 

Їх відкрили на фасаді Реклинецького ЗЗСО І-ІІІст. Великомостівської громади.

Пам’ять Захисників України прийшли вшанувати рідні, близькі, друзі, духовенство, військові, громадськість, працівники закладу освіти та учні.

Право відкриття меморіальних дошок надали батькам Володимира Коляди Зеновії Степанівні та Михайлу Васильовичу, а також дружині Тараса Стельмашека Любові Ярославівні та доньці Лілії. 

Довідково про полеглих Героїв України:

  • Коляда Володимир Михайлович народився 21 липня 1989 року в с.Реклинець, Червоноградського району. Навчався у місцевій школі. З січня 2014 року приймав активну участь в Революції Гідності в складі 10-ї Сотні Самооборони Майдану, де отримав позивний «Живчик». 

24 серпня 2014 року добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Присвоєне військове звання – солдат, військова професія – снайпер.

1 листопада 2014 року відправлений на Схід України, постійне місце дислокації м. Костянтинівка. з 8 листопада 2014 р по 18 вересень 2015 приймав участь в АТО в Донецькій області у складі військової частини польова пошта В1611.

Брав участь у боях: селище Водяне, с. Опитне, Донецький аеропорт (18 січня – 23 січня 2015 року).

В ході проведення антитерористичної операції під час виконання бойового завдання в районі с. Водяне Ясинуватського району Донецької області під час відбиття атаки бойовиків на позиції ротно-тактичної групи, отримав вогнепальне проникаючі наскрізні поранення. 

Коляда Володимир був одним із «Кіборгів», які до останнього дня захищали Донецький аеропорт.

У квітні 2022 р. знову призваний Збройні Сили України на військову службу за мобілізацією, військова професія – розвідник.

6 травень 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Циркуни Харківської області потрапив під мінометний вогонь під час атаки супротивника, отримав травму від вибухової хвилі, був доставлений до в/ч А 3306.

Коляда Володимир з позивним Живчик загинув 9 листопада 2022 року при виконанні службових обов'язків під час бойових дій поблизу населеного пункту Терни Донецької області. 

З поміж інших нагород, Указом Президента України від 6 вересня 2022 року, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, Володимира Коляду було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

  • Тарас Стельмашек після закінчення Реклинецької середньої школи пішов працювати на шахту. З 2016 року працював на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля».

З 2014 р. мобілізований у військову частину А0233 (військовий мобільний госпіталь) на посаду – водія машиніста заправної машини автомобільного відділення  взводу матеріально-технічного забезпечення.

У 2015 р. перебував у військовій частині польова пошта В2089, брав участь в антитерористичній операції (АТО) на території Донецької області - м. Красноармійськ.

У 2021 р. підписав контракт з військовою частиною А0998, 24 бригада. Із початку війни обороняв с. Попасне.

23 квітень 2022 р. під час виконання службового завдання, трагічно загинув на автомобільній дорозі в районі селища Новий Милятин, від отриманих травм загинув на місці.

Вічна памʼять Героям!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ