Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині видали найбільше доступних кредитів та допомог з часткового безробіття

Львівська область найкраще з усіх регіонів використала переваги державної програми підтримки бізнесу "5-7-9%", що дозволило залучити в економіку 1,3 млрд грн. Про це сьогодні, під час звіту за підсумками року, розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький, - інформує 11 лютого пресслужба ЛОДА.
Максим Козицкий

"Ми змогли зберегти робочі місця та втримати ринок праці. Попри всі проблеми економіки, середня заробітна плата зросла до 11 800 грн", -  зазначив очільник області.

Так, за час дії Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» у Львівській області станом на січень 2021 року видали 704 кредити на суму майже 1 мільярд 290 млн грн. За кількістю виданих кредитів Львівщина - лідер серед областей України.

Кредити в області видають 8 банків-учасників програми. Це - АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Укрексімбанк", АТ АКБ "Банк Львів", ПАТ "ПУМБ", АТ "КРЕДОБАНК", АТ "Райффайзен Банк Аваль".

Найбільші за сумами кредити скерували переважно на галузь сільського господарства, оптову та роздрібну торгівлю, переробну промисловість. За цілями кредитування у Львівській області переважає рефінансування, надання кредитів на оборотний капітал в рамках антикризового пакету. Зростає кредитування на інвестиційні потреби.

Лідерство Львівщина отримала також із допомоги з часткового безробіття.

Коли програма розпочала свою роботу, Львівський обласний центр зайнятості провів широке інформування через свої філії у районах про таку можливість. Отже, упродовж року Львівщина лідирувала за кількістю роботодавців та підприємців, які отримували таку допомогу.

Загалом компенсаційні кошти для допомоги з часткового безробіття призначили понад 55 тисячам осіб. На виплату допомоги з часткового безробіття в період карантину обласну службу зайнятості профінансували на понад 400 мільйонів гривень для виплат роботодавцям для їхніх найманих працівників та фізичним особам-підприємцям. Це рекордний показник в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ