Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині викрили факт незаконного полювання: виявили застрелену козулю (фото 18+)

У мисливських польових угіддях Дрогобицької районної організації УТМР виявили застреленою самицю козулі європейської.
фото - пресслужба Держекоінспекції

Про це інформує Держекоінспекція.

Про факт порушення вимог природоохоронного законодавства Інспекції повідомив громадський інспектор з охорони довкілля, який невідкладно викликав на місце події слідчо-оперативну група Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області.

Спеціаліст інспекції під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) з’ясував, що на  місці події також перебували троє мисливців, які полювали на хутрового звіра поруч із місцем виявлення мертвої тварини. Останні категорично заперечили свою причетність до незаконного відстрілу козулі.

Під час перевірки документів мисливців (що передбачено статтею 14 Закону України "Про мисливське господарство та полювання") в одного із них у  картці на право відстрілу хутрового звіра не було вказано дату і місце полювання (обхід, населений пункт). На порушника правил полювання склали протокол за ч. 1 ст. 85 Кодексу України про адміністративні порушення.

Слідчо-оперативна група Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області на місці вчинення правопорушення не з’ясувала обставин та не встановила порушників, які вбили тварину. 

Для проведення відповідних досліджень труп тварини під розписку передали користувачу мисливських угідь.

Інспекція нарахувала завдані державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства (зокрема, в частині охорони тваринного світу) збитки у розмірі 32 000 грн. 

Матеріали позапланового заходу державного нагляду (контролю) в порядку статті 214 КПК скерували до Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ