Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрили канал контрабанди автозапчастин

Правоохоронці Львівщини припинили нелегальний канал ввезення до України автозапчастин. Про це повідомили у прес-службі прокуратури львівської області.

У четвер, 28 листопада 2019 року, правоохоронці провели декілька одночасних обшуків у офісно-складських приміщеннях підприємствах, за результатами яких вилучено автомобільні запчастини, "чорнові" записи, документи "ТAX-FREE", які підтверджують незаконну діяльність осіб.

Зазначимо, що ідеться про так зване "човникове" чи "піджакове" переміщення товарів через держкордон, коли фізичні особи переправляють товари подрібненими партіями у межах допустимої неоподатковуваної норми, а потім концентрують значну кількість в обумовленому місці (складі) вже на території України.

Надалі, частину ввезених товарів підприємство реалізовує реальним суб’єктам господарювання за безготівкові кошти та водночас у податковій звітності відображає їх придбання від фірм з ознаками "ризиковості".

Внаслідок цього до Державного бюджету не надійшло податку на додану вартість та податку на прибуток загальною сумою 7,3 млн грн.

Довідка: Відповідно до санкції ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів) максимальне покарання – до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, двоє буковинців намагались незаконно перемістити через кордон троянди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ