Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині виявили забруднення ґрунту тваринними відходами

Як повідомили 13 жовтня Гал-інфо у пресслужбі Держекоінспекції у Львівській області, лабораторні аналізи виявили забруднення земель на території Волевисоцької сільської ради.
Фото ілюстративне

В липні поточного року в рамках розгляду звернення громадян Інспекцією було проведено заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Волевисоцької сільської ради Жовківського району Львівської області. Під час перевірки спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було проведено відбір проб ґрунту на забрудненій тваринними відходами земельній ділянці, що була в користуванні Жовківської філії  ДП ʺУкрветсанзаводʺ по вулиці Заруддя, 2.

За результатами досліджень у відібраних пробах ґрунту виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонових показників за наступними речовинами: амоній (обмінний), фосфор та нітрати. Ці результати аналізів свідчать, що забруднення земель спричинене побічними продуктами тваринного походження, що розміщені на ділянці, яка використовувалась Жовківською філією ДП ʺУкрветсанзаводʺ. Виявлене є порушенням вимог статей 35 Закону України ʺПро охорону земельʺ та 40 Закону України ʺПро охорону навколишнього природного середовищаʺ.

Матеріали перевірки скеровано у правоохоронні органи для встановлення винних осіб у забрудненні даної земельної ділянки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ