Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На Львівщині визначили лауреатів обласної премії в галузі культури

На Львівщині обрали найкращі твори та роботи з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найвищою премією у Львівській області, найбільш престижною творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру.

Премія присуджується щорічно. Переможців визначає журі.

Премією відзначають найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.
За результатами засідань журі визначило лауреатів Обласної премії  у 2019 році.

Визначені такі переможці:

Мистецтвознавство і культурологія – імені Святослава Гординського - Береговська Христина Олександрівна – за монографію  ʺСвятослав Гординський: творчість за пів століттяʺ.
Музейна справа – імені Іларіона і Віри Свенціцьких - Тихолоз Богдан Сергійович, Кобрин Михайло Степанович, Волошанська Марта Богданівна, Продан Тетяна Павлівна, Мартинюк Віктор Олександрович – за проект ʺФранко: наживоʺ.

Збереження культурної спадщини – імені Бориса Возницького -  Лильо-Откович Зоряна Мирославівна– за вагомий внесок у збереження, дослідження і популяризацію українського мистецтва. Мистецький альбом ʺБогородиця-Одигітріяʺ 2019 (квітень) Львів, ʺКолір-ПРОʺ. 

Поезія – імені Маркіяна Шашкевича - Перлулайнен Лана – за збірку поезій у двох томах ʺПравила ходіння проти вітруʺ, 2019, ТзОВ ʺЛіга – Пресʺ Львів.(1,2 том).

Проза  – імені Богдана Лепкого - Леся Холодюк (Федорів Лариса) – за історичну трилогію ʺКорняктʺ Львів, 2018, ʺЧервона Калинаʺ. 

Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади – імені Михайла Возняка - Швець Алла Іванівна – за монографію ʺЖінка з хистом Аріадни: життєвий світ Наталії Кобринської в генераційному, світоглядному і творчому вимірахʺ.

Драматургія, театральне мистецтво – імені Бориса Романицького - Баша Олена Петрівна – за акторську роботу у виставі ʺПрекрасні, прекрасні, прекрасні часи…ʺ.

Журналістика та публіцистика  – імені В’ячеслава Чорновола - Лизанчук Василь Васильович – за книгу ʺТак! Я – Українецьʺ.

Музичне мистецтво – імені Станіслава Людкевича - Герасименко Оксана Василівна – за збірку фортепіанних творів ʺСвітло пробудження мрійʺ (2019), збірку бандурних творів ʺУкраїно, моя Україно!ʺ(2017).

Образотворче мистецтво – імені Івана Труша - Гавришкевич Ігор Степанович – за серію живописних робіт.

Декоративно-ужиткове мистецтво – імені Зеновія Флінти- 
•    Риботицька Оксана Романівна – за вироби в галузі художнього текстилю
•    Ярошевич Уляна Іванівна – за вироби з кераміки 

Народна творчість – імені Анатолія Вахнянина - Кравчук Іван Миколайович – за роботи виконані з житньої соломи.

Дизайн – імені Олени Кульчицької - Крукевич Юрій Богданович – за серію дизайнерських розробок різних жанрів.

Фотомистецтво – імені Василя Пилип'юка - Огородник Олег Михайлович -  за виставкові проекти та промоцію українського мистецтва за кордоном.

26 грудня відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, назвали фіналістів премії імені Юрія Шевельова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ