Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині визнали 168 бійців-добровольців АТО

Уже 168 бійців на Львівщині отримали статус добровольця. Такими є результати роботи спільної комісії з представників Львівської обласної ради, соцзахисту, військових та представників добробутів, повідомила прес-служба Львівської облради.

Відповідне посвідчення дозволить новітнім героям отримати від держави 3000 грн та деякі пільги, - повідомив заступник голови облради Володимир Гірняк.

«Добровольці фактично врятували Україну. Вони воювали у 2014-1015 роках, коли ЗСУ були фактично недієздатнимие. Проте ці хлопці досі не мають статусу учасника бойових дій і це великий мінус. Ми вирішили виправити цей недолік на місцевому рівні в межах свої повноважень. Разом із матеріальною та соціальною допомогою, у цих новітніх героїв має бути певність, що держава цінує їх мужність і дбає про них», - зазначив Володимир Гірняк.

Як відомо, Львівська обласна рада на регіональному рівні визнала бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності й державного суверенітету на сході України. За таке рішення під час сесії 13 вересня 2016 року проголосували 73 депутатів.

З переліком документів, які слід подавати на розгляд комісії, можна ознайомитися тут http://www.oblrada.lviv.ua/news.php?news/1205/group/20

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ