Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині збудували 17 сільських амбулаторій

17 сільських амбулаторій вже збудувано на Львівщині. “Наша область - одна з тих, які найкраще справляються з виконанням програми "Доступна медицина. Тут ми маємо, чим похвалитися: 17 амбулаторій вже мають готові декларації. І наразі триває передача їх на баланс громад”, - каже заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.
Фото: ЛОДА

4 медамбулаторії на Львівщині вже відкриті.

Вони у селах:

- Брюховичі на Перемишлянщині, яку відкрили у листопаді 2019 року,

- Ремезівці на Золочівщині,

- Пасіки-Зубрицькі на Пустомитівщині,

- Сулимів, Жовківського району.

Загалом у Львівській області в межах програми “Доступна медицина” будують 43 сільські медамбулаторії. Кожна з сільських амбулаторій отримує автомобіль Renault Duster, необхідне сучасне медичне обладнання та меблі.

Автівки закуплені не тільки для новозбудованих амбулаторій. У 2018-у до сіл на Львівщині поїхали 43 “медавтомобілі”, 2019-го - 67. До кінця 2020 року автівки будуть мати всі амбулаторії в селах області, зазначають в Управлінні капітального будівництва Львівської ОДА.

“Ми всі розуміємо, що якісна медицина в селі - це дуже важливо. Особливо, коли ці села далекі, дорога до них, часто, потребує ремонту. І важливо мати не тільки стіни. Надважливо тут, на місці, мати добре обладнання, яке потрібне сімейному лікарю на щодень, автомобіль, яким можна добратися до пацієнтів у різні села. А ще краще, якщо цей медик-фахівець має де жити. Відсутність доброго житла часто відлякує молодих фахівців. Це справді проблема. І добре, коли ми можемо спільно її вирішити. Більшість нових амбулаторій мають приміщення, передбачене для проживання лікаря”, - каже заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ