Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині за добу виявлено 2 боєприпаси часів Другої Світової війни

Як повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини, 26 травня на Львівщині двічі виявляли боєприпаси часів Другої світової війни.

26 травня о 09:51 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в с. Коцурів Пустомитівського району під час газонокосіння в приватному господарстві, на відстані 15 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату Ф-1 часів II Світової війни.

Цього ж дня о 15:09 надійшло повідомлення, що поблизу сел. Івано-Франкове Яворівського району під час прогулянки в ліс, на відстані 5 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів II Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Зазначимо, що з початку року на території області виявлено 217 вибухонебезпечних предметів в 142 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку "101" або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ