Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Львівщині за добу знищено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни

Як проінформували у прес-службі ДСНС Львівщини, на Львівщині за добу знищено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни.
Авіаційна бомба (ОФАБ-50) часів II Світової війни, що виявлена в с. Гута Сокальського району
Боєприпас часів II Світової війни в с. Ожидів Буського району
На Львівщині за добу знищено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни
На Львівщині за добу знищено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни

21 березня о 11:45 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком авіаційну бомбу (ОФАБ-50) часів II Світової війни. Боєприпас було виявлено під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці на відстані 7 м від житлового будинку в с. Гута Сокальського району.

Цього ж дня о 09:07 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що в с. Ожидів Буського району під час рекультивації поля на відстані 6 м від труби нафтопроводу ʺДружбаʺ виявлено 1 протитанкову гранату Panzerfaust та 1 гвинтівочну гранату часів II Світової війни. По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення. Та, о 17:50 піротехнічною групою боєприпаси були вилучені та знищені у встановленому порядку.

Окрім цього 21 березня на території області, ще виявлено вибухонебезпечні предмети у трьох місцях, а саме:

О 14:40 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в м. Львові по вул. Виговського, 64  під час прибирання території в приватному господарстві, на відстані 35 м від житлового будинку виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

О 15:45 надійшло повідомлення про те, що в с. Ванів Сокальського району під час прогулянки в полі, на відстані 1000 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів II Світової війни.

О 15:53 надійшло повідомлення про те, що в с. Боратин Бродівського району під час прогулянки в лісовому масиві, на відстані 150 метрів від житлових будинків та 100 метрів від дороги виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

По фактам виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

 Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку ʺ101ʺ або місцеві органи влади.

(фото авіаційну бомбу (ОФАБ-50) часів II Світової війни, що виявлено в с. Гута Сокальського району)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ