Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запрошують відвідати національний парк «Північне Поділля»

Природний парк «Північне Поділля» запрошує мешканців та гостей Галичини помилуватись природою Поділля.

НПП «Північне Поділля» – парк, який створено з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів.

В адміністрації установи зазначають, що територія парку знаходиться в межах Галичини, яка багата на історичні, культурні, археологічні, архітектурні та природні пам’ятки. Туристи можуть поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв з природними окрасами території парку і місцями відпочинку.

Там пропонують різні піші мандрівки та мандрівки велосипедом, зокрема такі як:

  • піший туристичний маршрут «Триніг».

Маршрут пролягає територією комплексної пам’ятки природи «Геологічно-ботанічна ділянка під назвою "Триніг"», що біля села Переліски.

Основні атракції шляху: кам’яні останці химерних форм, які залишилися у спадок від архаїчних часів Сарматського моря 11-7 ст до н.е., джерело «Витяк річки Стир», вид на гору Макітра, закинута каменоломня тощо. Протяжність – 7 км.

  • піший краєзнавчо-орнітологічний туристичний маршрут «Пташина слобода».

Маршрут пролягає територією Підкамінської територіальної громади.

Основні атракції шляху: музей Мирона Тарнавського в с.Черниця , річка Іква, урочище «Видра», гідрологічний заказник «Пониківський», пониквянські ставки тощо. Протяжність –18 км.

  • екологічно-пізнавальний туристичний маршрут «Маркіянові місця».

Маршрут пролягає від Маркіянової гори до села Гавареччина. Основні атракції маршруту: 25-метровий металевий хрест, що встановлений на честь отця Маркіяна Шашкевича на Білій горі, колишні каменоломні (штольні), криївка-музей воїнів УПА, гаварецька кераміка та майстер-клас з її виготовлення в майстерні митця-гончаря тощо. Протяжність – 4,5 км.

  • екологічно-пізнавальний туристичний маршрут «Святогірський».

Маршрут починається у селі Гавареччина Золочівського району. Основними атракціями маршруту є село Гавареччина з його народними промислами, сходова доріжка на Святу Гору, монастир на Святу гору, криївка-музей воїнів УПА, історична криниця, сільська церква та Меморіал борцям за волю України. Протяжність – 4 км.

  • велосипедний туристичний маршрут «Плацдармами Першої Світової війни».

Маршрут пролягає територією Бродівської територіальної громади Золочівського району. Основними атракціями маршруту є плацдарм військових фортифікаційних споруд Першої Світової війни в урочищі Рудки (чотири об’єкти), залишки шанців на позиціях австрійських вояків, колишній маєток Прідмуфів – будівля Лагодівського лісництва, залишки бетонних бліндажів та ДОТи, тощо. Протяжність – 35 км.

  • велосипедний туристичний маршрут «Шляхом вузькоколійки австрійського періоду».

Маршрут пролягає територією сіл Смільне і Сидинівка та лісовими масивами Лагодівського, Берлинського і Лешнівського лісництв. Основними атракціями маршруту є церква Святителя Миколая в с.Смільне, цегляний овальний міст у насипі вузькоколійки, руїни римокатолицького костелу в с.Сидинівка, скручений багатолітній дуб, лісова годівниця для звірів, оселище бобрів через річку Бовдурка, залишки фортифікаційних споруд Першої Світової війни, заповідне урочище «Піски» тощо. Протяжність – 46 км.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ