Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині зареєстровано понад 700 тисяч випадків серцево-судинних захворювань за рік

Подбайте про своє серце: в області зареєстровано понад 700 тисяч випадків серцево-судинних захворювань за рік.

Ліки, дієта та інші модифікації способу життя можуть зменшити високий кров’яний тиск, одночасно знижуючи ймовірність розвитку ускладнень серцево-судинних захворювань. Збалансована дієта, зосереджена на помірному споживанні фруктів, овочів, вівса, горіхів, сочевиці, трав і спецій може бути корисною. А от надмірне вживання солі, алкоголю та обробленої їжі може спричинити гіпертонію. 

На Львівщині за попередній рік зареєстровано 754 934 випадки серцево-судинних захворювань, з них 93 610 – виявлено вперше, перебувають на диспансерному обліку – 405 839 осіб. Серед підлітків зареєстровано 1410 випадків, з них 360 – виявлено вперше.

«Людям варто зосередитися на здоров’ї серцево-судинної системи. Високий кров'яний тиск є небезпечним для здоров’я та життя людини. Певні харчові звички, такі як споживання надмірної кількості червоного м’яса, алкоголю або насичених жирів, можуть збільшити ризик виникнення гіпертонії та інших хвороб системи кровообігу. Зміни способу життя, такі як відмова від куріння, підтримка помірної маси тіла, збалансоване харчування, фізичні навантаження, ефективні методи подолання стресу зможуть допомогти знизити артеріальний тиск і покращити здоров’я серця», - зазначила Наталія Літвінська, в.о.директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА.

Тобто, є багато речей, які можна зробити, щоб зберегти своє серце здоровим. Це, насамперед, запланувати щорічний огляд, виконувати щоденні вправи, кинути палити або вжити заходів для зниження рівня стресу у своєму житті. Усе це може позитивно вплинути на стан серця. Отже, щоб скласти план заходів для контролю високого кров’яного тиску та зниження розвитку серцево-судинних захворювань зверніться до сімейного лікаря, мінімізуйте ризики та зберігайте серце міцним і здоровим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ