Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині затримали чоловіка, що вбив співмешканку

Фото - Поліція Львівської області
Фото - Поліція Львівської області
Фото - Поліція Львівської області
Фото - Поліція Львівської області
Фото - Поліція Львівської області
Фото - Поліція Львівської області
1/3
Чоловік не визнавав своєї вини доки правоохоронці не знайшли знаряддя вбивства.

Спочатку затриманий повідомив правоохоронцям, що знайшов жінку вже мертвою, коли повернувся додому, повідомляють у поліції.

Проте, після того, як поліцейські встановили, що ввечері зловмисник сварився з загиблою, виявили докази його причетності до вбивства, а службовий собака розшукав знаряддя скоєння злочину, чоловік зізнався у вчиненому.

Встановлено, що вбивство скоїв 44-річний мешканець одного з сіл Яворівського району. Саме він 22 червня близько 19:00 повідомив правоохоронним органам, що виявив тіло своєї співмешканки з ознаками насильницької смерті, а саме – з ножовим пораненням.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та співробітники різних служб Яворівського районного відділу поліції, а також експерти-криміналісти, кінологи та слідчі поліції Львівщини. 

На тілі 44-річної жінки правоохоронці виявили ножове поранення в ділянці грудей, яке й стало причиною смерті. Знаряддя скоєння злочину на місці події не було, а співмешканець загиблої стверджував, що до вбивства він не причетний.

Тим часом, проведеними заходами поліцейські встановили, що господар будинку часто сварився з жінкою, а у помешканні та на вулиці були виявлені ознаки того, що він намагався знищити докази, які вказували на його причетність до вчинення злочину. Невдовзі службовий собака розшукав й знаряддя вбивства (кухонний ніж) на смітнику за домом - тоді чоловік зізнався у скоєному. 

Того вечора, перебуваючи у нетверезому стані, він вчинив з співмешканкою конфлікт, під час якого завдав їй удару кухонним ножем у груди. Переконавшись, що жінка померла, він заховав ніж, знищив, на його думку, докази своєї причетності до вбивства та зателефонував на оперативну лінію 102.

Поліцейські затримали зловмисника та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ