Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині збудували відпочинкове ранчо, де у період канікул прийматимуть дітей

Біля Національного природного парку "Сколівські Бескиди" добудовують приміщення відпочинкового містечка, стилізоване під ранчо Дикого Заходу. Влітку і у період канікул це буде дитячий табір, в інший час там зможуть приїжджати на відпочинок дорослі.

Про це повідомляє Стрийська районна державна адміністрація.

Перший заїзд дітей у літній табір запланований на 25 червня. Дітей-переселенців прийматимуть безкоштовно.

Дитячий табір «Едельвейс» працює у Карпатах вже вісім років, раніше він був на базі у селі Орявчик. Цього року він переселяється у новозбудоване приміщення. Ранчо оточують гори та ліс.

Воно обладнане сонячними колекторами для підігріву води і буде мати власну сонячну електростанцію.

Ранчо стилізоване під містечко Дикого Заходу. Для поселення відвідувачів є житловий корпус, індіанські вігвами (тіпі), ковбойські кибитки і сфери. Для розваг дітей там збудували стінку-скеледром моая у вигляді кам’яної статуї з острова Пасхи, екстрим-парк, сторожову вежу. Їдальня буде теж у прозорих сферах.

Діти будуть мати три активних і три творчих заняття на день, передбачена туристична програма. До спортивних розваг входить катання на конях, рафтинг, стрільба, слеклайн, купання в басейні. Також є табір на колесах Yellow Submarine Camp, під час якого діти впродовж 13 днів мандруватимуть Карпатами автономним будинком на колесах. Автобус містить 20 трансформованих місць (сидіння перетворюються у двоярусні ліжка), велику кают-компанію з диванами та обіднім столом, кухню і душ, аудіо-відео систему, розетки та Wi-Fi.

25 червня ранчо прийматиме перших дітей на відпочинок на новій локації. Із 100 дітей з першого заїзду 80 приймають безкоштовно.

"Будуть діти з Ірпеня і діти військових з 10-ї штурмової бригади з Коломиї, яка також, як і наш табір, називається «Едельвейс». У нас велика черга дітей з Бучі, Маріуполя, Харкова. Тому ми потребуємо фінансової підтримки для можливості безкоштовного прийому дітей переселенців. Ми маємо свій благодійний фонд "Траверс", де нас можна донатити", – розповів засновник табору Анатолій Алєксєєв.

Табір матиме п’ять заїздів по 13 днів. З вересня, коли діти повернуться до навчання, табір зможе приймати на відпочинок дорослих. Загалом умови ранчо дозволяють приймати туристів цілий рік, під час зимових канікул тут також будуть таборові заїзди.

Від нової локації близько розташовані туристичні принади регіону: скелі Довбуша – за 15 км, водоспад Кам’янка – 9 км, водоспад Гуркало – 7 км, гора Парашка – 13 км, скельна фортеця Тустань – 18 км, до річок Стрий та Опір – 2 км, старт рафтингу на річці Стрий – 3 км, свердловина з лікувальною мінеральною водою – 1 км. Тож відпочинок можна поєднати з активним туризмом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ