Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині з’явиться лісовий заказник «Воля Якубова»

Сьогодні, 17 квітня, на сесії Львівської облради депутати проголосували за створення лісового заказника місцевого значення «Воля Якубова». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Лісовий заказник місцевого значення «Воля Якубова» проектовано на території ДП «Дрогобицьке лісове господарство» Воля-Якубівського лісництва – орієнтовною площею 92,12 га.

Зазначимо, що заказник створюється з метою збереження та відтворення типових і рідкісних ялицево-дубових передкарпатських лісів, які занесені до Зеленої книги України. Також особливу цінність тут складають великовікові особини дуба звичайного.

У кварталах 44-46 є найбільш західне місцезнаходження свіжих і вологих грабових дібров і судібров, котрі собою представляють лісову рослинність природної зони лісостепу.

Пропонована до заповідання територія (Воля-Якубівське лісництво) є одним із ареалів поширення ящірки зеленої (Lacerta viridis), яка занесена до Червоної книги України. Також встановлено місцезростання 2 видів , занесених до переліку регіонально-рідкісних у Львівській області: хвощ великий (Equisetum telmateia Ehrh.) та щитник гребенястий (Dryopteris cristata (L.) A. Gray).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ