Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину хотіли ввезти асфальторіз за подвійними документами

У п’ятницю, 6 травня, в зону митного контролю міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська–Гребенне» смугою руху – «червоний коридор» на в’їзд до України заїхав вантажний автомобіль «Івеко» під керуванням громадянина України. Згідно з поданими до митного контролю документами співвітчизник переміщував через митний кордон України користований асфальторіз марки «WIRTGEN», модель W 150 вартістю 160 000 злотих або 1 039 498,24 грн, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Відправником значилась одна з польських фірм, а отримувачем – мешканець міста Львова.

Завдяки аналітичній роботі та проведених додаткових заходів контролю, працівниками Львівської митниці ДФС були виявлені в кабіні водія документи, згідно з якими вартість асфальторіза – 89 700 EUR, або 2 577 818,96 грн. (за курсом НБУ), відправником вказано німецьку фірму, а отримувачем – одну з фірм Київської області.

Таким чином перевізник вчинив дії спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання до митного органу документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та вартості товару.

За фактом порушення митних правил, передбаченими ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол. Асфальторіз марки «WIRTGEN» вилучено. Справу скеровано до суду, який і визначить покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ