Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщину прибула партія вакцини "AstraZeneca"

Вчора область отримала 8 тисяч доз векторної вакцини, розробкою якої займалась шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Ця вакцина використовує безпечний вірус застуди, який має певну місію - навчити організм розпізнавати специфічні білки коронавірусу. Клітини починають виробляти цей білок. Імунна система розпізнає, що білок не належить людині, і виробляє антитіла та Т-клітини з боротьби з ним. Так організм вчиться захищатись від вірусу. 

"Ми можемо зменшити час перебування у цій пандемії, якщо будемо дивитися на проблему глобально. За останні півтора року коронавірус швидко створював нові версії, що були здатні міцно утверджуватись у нашому організмі та масштабно поширюватись. Деякі варіанти є дійсно загрозливими. Однак, якщо ми не будемо діяти, коронавірус може стати небезпечнішим. Якої форми набуде вірус далі, залежить і від нас. Чим більше стає людей з високими титрами антитіл, тим важче хворобі розповсюджуватись. Тому необхідно робити щеплення, постійно поповнювати ряди осіб, захищених вакцинами. Адже це єдині сильні гарантії нашої безпеки", - зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. 

Нагадаємо, що вакцинація захищає від важкого перебігу хвороби та знижує ризик госпіталізації. Так, на Львівщині зроблено 1 709 843 щеплення, з них 184 357 – вакциною «AstraZeneca».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ