Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину прибула перша жінка-космонавт українського походження

Кілька хвилин тому на львівську землю прилетіла астронавтка українського походження Хайдемарі Стефанишин-Пайпер, яка прибула в Україну на запрошення українського бізнесмена та мецената Віктора Пінчука. Це перший її візит в Україну. У Львівському аеропорту Хайдемарі Стефанишин-Пайпер зустріли її українські родичі (двоюрідні брати та сестри), а також представники міської та обласної влади, зокрема голова ЛОДА Петро Олійник та заступник міського голови Василь Косів.
Програма перебування Хайдемарі Стефанишин-Пайпер передбачає чотиригодинну приватну екскурсію по місту Львову, а також відвідини історичної батьківщини космонавтки, зокрема вона відвідає села Новий Яричів та Якимів Кам’янко-Бузького району. В Якимові народився батько астронавтки Михайло Стефанишин.
„Я дуже рада мати нагоду побачити Львів та землю, де народився мій батько”, – сказала перша жінка-космонавт українського походження.
Хайдемарі Стефанишин-Пайпер народилася у місті Сент-Пол (штат Мінесота). У 1984 році закінчила Массачусетський технологічний інститут, а в 1985 році отримала ступінь магістра наук. У 1996 році була відібрана кандидаткою в астронавти. У вересні 1996 року брала участь у космічному польоті як фахівець польоту, провела 12 днів у космосі, з яких 13 годин і 8 хвилин провела у відкритому космічному просторі на міжнародній космічній станції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ