Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину прибули ще 98 переміщених осіб: ключове за добу

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про головні події, що відбулись в області протягом минулої доби.

- Загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало.

- Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 98 вимушених переселенців.

- До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 880 осіб.

- Львівський IT Кластер передав VR-тренажер для ПвК «Захід», який навчає керувати МАНПАДАМИ Ігла-1 та отримувати навички збиття ракет. Окрім того, забезпечили наші сили ППО партією планшетів, комп'ютерів, моніторів, телевізорів. Це зробили в межах проєкту «SKY», який втілює Львівський IT Кластер спільно з Львівською ОВА та Повітряним командуванням «Захід».

- У Львівській ОВА  пояснили вимоги та процедуру нового порядку бронювання військовозобов'язаних.

- Неподалік Дрогобича благодійний фонд «Карітас СДЄ УГКЦ» облаштовує шпиталь для вразливих категорій ВПО. На першому поверсі уже надають медичну та соціальну опіку 15 важкохворим та пораненим особам. На другому поверсі невдовзі розмістять хворих середнього ступеня тяжкості. Третій поверх буде для тих, хто може себе обслуговувати.

- Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вперше застосували мініінвазивний метод «магічної струни» для 16-річного пацієнта зі складним типом деформації грудної клітки.

- У Мостиській громаді формують пожежно-рятувальні підрозділи для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони. Спорядження для добровольців – куртки, штани, взуття, рукавиці, каски, а також пожежні рукави днями передали від фірми Landkreis Stade з Німеччини. Дякую Мостиській міській раді за активну роботу над створенням у громаді підрозділів добровільної пожежної охорони.

- 100 дітей з Бориславської громади від 28 січня перебувають на двотижневому зимовому відпочинку у Гданську (Польща). Переважно це діти наших воїнів із сімей пільгових категорій. Провести відпочинок для дітей запропонувало керівництво міста-партнера Борислава – Старогарда-Гданського. Організували мандрівку в межах проєкту ECARO/PCA20225620, який фінансує ЮНІСЕФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ