Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Личакові встановлять пам`ятник полеглим у І Світовій словенцям

У Музеї «Личаківський цвинтар» на прохання представників Республіки Словенія планують встановити пам’ятний знак словенцям, полеглим у І Світовій війні, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 15 березня, відбулася робоча зустріч за участю начальника управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліана Чаплінського, директора Музею «Личаківський цвинтар» Михайла Нагая із заступником Посла Республіки Словенія в Україні пані Матеєю Крачун щодо обговорення проекту пам’ятника солдатам, який планують встановити на «Личаківському цвинтарі».

«Словенська сторона звернулася з проханням дозволити встановити пам’ятний знак словенцям, полеглим під час І-ї Світової війни, які воювали у складі Австрійської армії. Для цього вже мають дозвіл міжвідомчої комісії у справах увічнення жертв війни.

Ми вже кілька разів зустрічалися. Погодили місце розташування. Це буде місце біля вже встановленого австрійського пам’ятника, встановлення якого, в свій час, ініціювала Австрія і австрійського «Чорного хреста». Австрійці поставили знак в пам'ять про полеглих воїнів у всій Австрійській армії. Та в складі Австрійської армії були і словенці, і хорвати, і українці, поляки, турки. Тому словенці вирішили в пам'ять про своїх громадян встановити надмогильний знак.

Проект пам’ятника є. Це не буде великий знак. Сьогодні спільно оглянемо місце, щоб все гармоніювало і не було дисонансу», - розповів директор «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ