Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На міському порталі щодня оновлюються львівські новини сторічної давності

Вже три місці управління внутрішньої політики Львівської міської ради разом із Науковою бібліотекою Львівського національного університету імені Івана Франка та ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» реалізовують проект «Львів 100 років тому». Щодня на офіційному порталі міста та у соцмережах мають змогу читати найсвіжіші новини з життя міста сто років тому, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Проект «Львів 100 років тому» присвячений минулому нашого міста. Він розповідає про повсякдення давнього Львова, про те, чим жили, що думали і відчували львів'яни 100 років тому. Цікаво вкотре переконатися, що історія повторюється, тому що сучасні проблеми міста не нові. Благоустрій міста, ремонт доріг, питання громадського транспорту цікавлять і хвилюють мешканців міста вже не першу сотню років. Зараз ми теж зустрічаємося з подібними проблемами і стараємося їх вирішити відповідно до можливостей. І винести урок з досвіду попередніх поколінь справді корисно», - каже координатор проекту в управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

«Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка є одним із найбагатших у Східній Європі репозитаріїв, що неперервно комплектувався періодичними виданнями з кінця XVIII ст. Унікальні фонди, що є предметом досліджень численних українських та зарубіжних істориків, правників, журналістів, потребують також ґрунтовного консерваційного та реставраційного опрацювання. Головна мета книгозбірні – зберігати та популяризувати спадщину минулого. Тому серед наших проектів важливу роль відіграють заходи, спрямовані на оцифрування документів та можливості якнайширшого удоступнення читачам. Як учасник проекту «Львів – місто літератури», наша Бібліотека запропонувала ініціативу, підтриману керівництвом міста, реалізація якої сприятиме нагадуванню львів’янам про минулі традиції та формуванню неповторної сучасної європейськості Львова. Кожен львів’янин щоденно зможе перегорнути електронну сторінку, і, за горнятком кави, прочитати свіжу новину… столітньої давнини», - наголосив Василь Кметь, директор Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка.

Ознайомитися з проектом можна:

https://www.facebook.com/lviv100rokivtomu

http://city-adm.lviv.ua/lvivhistory/lviv-100-years-ago

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ