Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На місці Грибовицького сміттєзвалища можуть збудувати дитячий парк

На Грибовицькому полігоні останні пів року відбувається процес рекультивації. На місці сміттєзвалища наразі планують облаштувати парк, проте розглядають й інші варіанти.

Технічний етап рекультивації Грибовицького сміттєзвалища розпочався восени 2020 року. Підрядник “J/V GOKSIN INSAAT – HAYAT GROUP” має виконати роботи, передбачені проєктом. Зокрема, облаштувати бічні схили мас відходів. Це дозволить забезпечити стабільний кут нахилу, який підходить для установки технічного обладнання та остаточного шару покриття. Також підрядник має зробити остаточний купол, щоб гарантувати відсутність ставків і фільтрації дощової води. Разом із тим, встановити технічний і остаточний шар покриття на схилах, щоб зменшити проникнення дощової води в масу відходів. Крім того, забезпечити відвід фільтрату в станцію очистки та правильне управління поверхневим стоком зі сміттєзвалища та його ефективне відведення від відходів.

“Загалом, відвідавши Грибовицьке ТПВ, враження позитивні, перебуваючи на полігоні відразу помітно, що вже зроблено великий обсяг роботи. Ще б додав, що за 2 години перебування на полігоні я не відчув неприємного або їдкого запаху повітря. Послухавши план подальших дій можна впевнено сказати, що за декілька років на полігоні буде парк, який представили на макеті”, - написав на Facebook президент ГО “Комітет екологічного порятунку України” Вадим Наконечний. 

Проте за  словами голови постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження  ЛМР Володимира Лучишина в ЛКП “Зелений місто” обговорюють альтернативні варіанти того, як має виглядати полігон у результаті. 

1/2

“Варіантів відверто багато - від практичних до фантастичних.  Нинішній проєкт передбачає на місці звалища просто затишний сквер. Але все може бути значно цікавіше. Замість Грибовицького полігону може бути: лавандове (тюльпанове, нарцисове тощо) поле, стадіон, прогулянкові й вело-маршрути здоров'я, дитячий парк з найрізноманітнішими майданчиками, парк з озером для відпочинку містян, скейтодром або все й одразу”, - написав на своєму Facebook Володимир Лучишин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ