Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На місці розстрілу Небесної сотні встановили виставку СРСР: сталися сутички

фото - УНІАН
фото - УНІАН
фото - УНІАН
фото - УНІАН
фото - УНІАН
фото - УНІАН
фото - УНІАН
фото - УНІАН
1/4
На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили арт-інсталяцію, присвячену побуту радянської епохи.

Про це інформує УНІАН.

Як свідчать світлини, оприлюднені 17 серпня в мережі, в рамках інсталяції поряд зі встановленими меморіальними дошками з фото загиблих героїв звели бутафорські стіни зі старими шпалерами, несправжні автомати з водою, старі іграшки тощо.

У мережі з приводу інсталяції вже спалахнув скандал. Користувачі розкритикували її розміщення на території Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

Водночас мер Києва Віталій Кличко зазначив, що місто не погоджувало інсталяцію. Організацією відзначення Дня Незалежності займається Офіс Президента.

"Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента. Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів", – написав він у Telegram.

Міський голова столиці зазначив, що негайно дасть розпорядження про демонтаж конструкцій радянського періоду.

Тим часом активісти почали зносити перформанс самотужки. На місце події відправили поліцію. Працівників благоустрою на місці не було, и активісти в масках повалили декорації. На місці також зав'язалася бійка з поліцією, як мінімум трьох учасників затримали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ