Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Миколаївщині знайшли схрон боєприпасів у покинутій шахті

Правоохоронці та вибухотехніки вилучили боєприпаси зі схованки, яку знайшли серед степу між селами Тронка та Данилівка у покинутій шахті по видобутку каміння, - повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Правоохоронці виявили  вісім корпусів від гранати Ф-1, два корпуси від гранати Ф-5, три детонатори до них, гранатомет (РПГ-22), два кілограми пороху, сигнальні ракети, димову міну, дев’ять капсулів-запалювачів, більше 350 патронів калібру 7.62 мм, 369 набоїв калібру 5.45 мм.

Озброєння було запаковане у мішки та коробки. Дещо із вилученого спеціалісти вибухотехнічної служби поліції області знищили на місці у зв’язку із ризиком вибуху під час транспортування. Усе інше правоохоронці направлять на експертне дослідження.

Слідчі Березанського відділення поліції за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами розпочали кримінальне провадження (ч. 1 ст. 263 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Поліцейські встановлюють усі обставини події та осіб, яким належить схрон. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ