Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На митному посту «Краковець» затримали квіткових контрабандистів

На митному посту «Краковець» затримали громадян України, які двома вантажівками намагалися ввезти в Україну контрабандою квіти різних сортів та суміжних товарів на загальну суму – 480 036 грн. Повідомила прес-служба Львівської митниці.

 

На митному посту «Краковець» працівники Львівської митниці затримали два вантажні автомобілі: «Сканія» з причепом та «Ман» з напівпричепом. Ними керували громадяни України, які на митну територію нашої держави (на адресу одного з підприємців Чернівеччини) везли товар із Голландії. Згідно з поданими документами, це були «квіти зрізані свіжі різних сортів» 8 174 шт., «живі рослини в горщиках» - 4 404 шт., а також «візки металеві для транспортування рослин ручним способом» - 60 шт. загальною вартістю 7 115 євро.

 

Однак у працівників митниці виникли сумніви, що інформація, зафіксована в пакеті документів, які подали водії, правдива. Внаслідок детального огляду товару (через повне вивантаження) з участі експертів було встановлено, що насправді в автомобілях везли 83 724 шт. свіжих зрізаних квітів різних сортів, серед яких хризантеми, троянди тощо, 5 836 живих рослин різних сортів у горщиках, 35 металевих візків для транспортування рослин, а також частини рослин різних сортів для оздоблення букетів. Експерти встановили, що вартість усього товару - 480 036 грн.

 

Отже громадяни намагалися ввезти на митну територію України товар з приховуванням від митного контролю, подавши працівникам митного органу як підставу для його переміщення документи, що містять неправдиві дані щодо асортименту, кількості та вартості.

 

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ