Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На окупованому Донбасі бойовики оголосили збори резервістів

17 травня на окупованих Росією територіях Сходу України терористичні формування "ЛНР" та "ДНР" оголосили про проведення зборів резервістів.

Про це інформує пресслужба ГУР Міноборони України.

Повідомляється, що багатьох мешканців окупованих територій зобов’язали прибути до військкоматів псевдореспублік.

Зокрема, представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький зазначив:

“Всі навчання у 1 та 2 армійських корпусах так званих ЛНР та ДНР відбуваються відповідно до керівних документів збройних сил Російської Федерації. Воєнна розвідка України відмічає чіткий контроль за заходами бойової та оперативної підготовки у зазначених армійських корпусах з боку російського Південного військового округу. Представники штабу цього округу та 8 російської армії контролюють та надають методичну допомогу бойовикам, а згодом звітують до Генерального штабу ЗС РФ про проведені заходи.

ГУР МО України зазначає, що проведені мобілізаційні навчання мали на меті створення нових підрозділів у складі збройних формувань “ДНР” та “ЛНР”, їх бойове злагодження, а також поповнення лав російських окупаційних військ новими контрактниками. Загалом окупаційні військкомати до зборів залучили понад 6 тисяч резервістів. При цьому найбільш активно працювали військкомати у Луганську, Горлівці та Кальміуському. Заходи з бойової підготовки резервістів проводились на семи полігонах”, – зазначив Скібіцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ