Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На передовій з коронавірусом: медики Львівщини отримають премії

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Голова Львівської ОДА Максим Козицький, медики Львівщини, які працюють на передовій із коронавірусом, отримають надбавку до заробітної плати

Відповідне розпорядження було підписане 19 березня.

Відтак, на премії лікарям та медичному персоналу з обласного бюджету профінансовано 20 млн грн. Їх отримають медичні працівники чотирьох закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування:

  • Львівська обласна інфекційна лікарня.
  • Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи.
  • Львівський регіональний фтизіо-пульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр.
  • Львівський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

Гроші на рахунки медиків надійдуть протягом 2-х робочих днів.

Таку ж ініціативу область закликає підтримати і місто Львів, що стосується 8-ої міської клінічної лікарні, яка також прийматиме хворих на коронавірус.

Окрім премій, понад 22 млн грн з обласного бюджету сьогодні скеровано на закупівлю обладнання та засобів захисту для лікарень та медиків.

Нагадаємо, що раніше уже було виділено 7 млн грн з резервного фонду області на матеріально-технічне забезпечення надання медичної допомоги пацієнтам із захворюванням, спричиненим COVID-19 у КНП ЛОР "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня", які уже закуповують.

Також кошти в сумі 7 млн грн субвенції з міського бюджету буде скеровано на проведення протиепідеміологічних заходів реагування на поширення в області випадків з поширенням небезпечної хвороби COVID-19.

Додамо, що з районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад також виділили фінансовий ресурс в сумі 11 млн грн для медичних закладів районного рівня, які визначені, як опорні, у боротьбі з коронавірусом.

Загалом, станом на сьогодні з обласного та місцевих бюджетів області для запобігання епідемії коронавірусу скеровано 86 305,6 тис. грн.

Львівщина також висловлює подяку усім небайдужим представникам бізнесу, які відгукнулися та долучаються до закупівлі необхідних засобів індивідуального захисту та іншого медичного обладнання, які вкрай необхідні медичним установам. На цю потребу лише за попередню добу небайдужі підприємці, бізнесмени, меценати вже скерували 5 млн грн.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Львів виділить 30 млн для лікарні на Топольній.

20 березня на Львівщині починає курсувати спецтранспорт для медиків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ