Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На підконтрольну територію України повернули ще шістьох дітей

На підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути шість маленьких громадян країни.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«На Батьківщину вдалося повернути 6 українських діток з ТОТ. Родини з дітьми із Запорізької та Херсонської областей нині у безпеці, якої дуже не вистачало», - поінформував він.

За словами батьків, їхніх дітей змушували відвідувати російську школу та відзначати російські свята, тиснули, аби громадяни України отримали документи російського зразка.

Окрім того, до родин у помешкання вривалися озброєні росіяни, які здійснювали безпідставні обшуки.

За словами Лубінця, відчуття безправності, обмеженості, усвідомлення того, яке майбутнє очікує на дітей, стало поштовхом батьків для виїзду на територію України.

Омбудсмен зауважив, що одна з родин вже відвідала Центр захисту прав дитини, де команда представників ГО, БФ та держорганів поспілкувалися щодо надання необхідної допомоги.

«Іншою родиною займалися наші працівники із регіонального представництва Черкаської області. Вони долучили до допомоги ГО «Об’єднання багатодітних родин «Крила» та «Карітас-Спес Україна», - підкреслив посадовець.

Уповноважений подякував громадським організаціям та фондам, які допомагають повернутим дітям та їхнім родинам.

«Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти», - акцентував Лубінець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ