Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На підтримку сільгоспвиробників Львівщини з обласного бюджету виділять 22 млн грн

Львівська область першою затвердила регіональну програму підтримки виробників сільськогосподарської продукції.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Програма спрямована на підтримку мікро та малих суб’єктів господарювання, які ведуть діяльність офіційно. Як зазначив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Віталій Загайний, підтримка аграріїв це робота на перспективу. Важливо щоб господарства утримали поголів’я тварин, засіяли більше площ, забезпечили робочі місця, у тому числі й для тимчасово переміщених осіб.

"Регіональна програма передбачає фінансування в обсязі 22 млн грн. Водночас ця ініціатива не закриває виробникам доступу до державних програм. Крім того, влада області зараз працює над залученням фінансування сільського господарства від міжнародних донорських організацій", - розповів Віталій Загайний.

Директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман повідомила, що аграрні підприємства Львівської області за два минулі роки залучили близько 800 млн грн кредитних коштів. Тому завданням регіональної програми є компенсація витрат, сприяння адаптації виробництв та мотивація до ведення господарства. Документом передбачено кілька напрямків підтримки аграріїв:  пільгові кредити, відшкодування відсотків за кредитами, відшкодування вартості посівних матеріалів, дотації на утримання корів.

"Ми передбачили 3,5 млн грн на відшкодування відсотків за залученими кредитами сільськогосподарських підприємств. 10 млн грн передбачено на компенсацію обігових витрат і капітальних видатків. 50% вартості насіння нішевих культур та овочевих культур ми також плануємо відшкодовувати в межах до 50 тис. грн. Близько 8 млн грн з програми буде виділено на дотації для утримання поголів’я корів", - пояснила Тетяна Гетьман.

Загалом регіональна програма охопить понад 200 суб’єктів господарювання, з них понад 130 господарств, які функціонують у сфері тваринництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ