Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На площі Ринок у Дрогобичі відновили роботу водяної колонки

У Дрогобичі після зимового періоду, із початком квітня, відновили роботу водопровідної колонки на центральній площі міста. Інформацію озвучили в КП «Дрогобичводоканал».
Фото: Дрогобичводоканал

Колонка, яка давно є унікальною окрасою міста та зацікавлює туристів, під’єднана одночасно до двох джерел – Урізького та Гірнянського водогонів.

Із відновленням роботи колонки дрогобичани та туристи міста Котермака матимуть доступ до питної води у громадському місці, особливо це набуває актуальності в спекотний період року – зазначають на підприємстві.

Окрім цього, водяна колонка належить до оригінальних експонатів “Вуличного музею” Дрогобича та є одним із улюблених місць для селфі.

Як зазначають в КП «Дрогобичводоканал» – колись на площі Ринок у Дрогобичі була криниця, з якої кожен охочий міг напитися води. Однак ця вода мала солений присмак. За твердженнями істориків, така проблема була у всьому місті, тому було прийнято рішення про побудову водопроводу.

Як розповів керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала, в межах реконструкції площі у 2020 році було прийнято рішення встановити питну колонку, щоб кожен охочий міг напитися доброї води.

«Це оригінальна колонка австрійської фірми «Hawle». Фірма є кращою в Європі і спеціалізується на виготовленні якісного обладнання для галузі водопостачання та водовідведення. Вода подається до колонки з водопроводу. Біля колонки встановлено систему водовідведення. За технічними характеристиками ця колонка може працювати як і в теплу, так і в холодну пору року», — зазначив Роман Шагала.

Окрім своєї головної функції – колонка має й інше практичне значення, оскільки є одним з експонатів «Вуличного музею» міста Котермака, відповідно постійно привертає увагу гостей та туристів Дрогобича. Тож під час туристичних екскурсій містом гіди розповідають історію встановлення водяної колонки та наголошують на її унікальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ