Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На полювання мисливці змушені брати цілу паку документів, тому багато браконьєрів

Сьогодні, 23 січня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему «Зброя на Львівщині: для самозахисту, полювання чи злочину?» представники мисливських організацій поскаржились на те, що надмірна бюрократична тяганина щодо дозволів та інших документів множить випадки браконьєрства.

Причину цього вони вбачають у відсутності нормативно-правоої бази, зокрема нема закону про зброю.

Мисливці, які йдуть полювати, із собою повинні мати 9 документів. Зокрема мисливський квиток, контрольну картку, дозвіл на зброю, виписку із магазину, де були придбані набої, картку на право користування угіддями, членські внески на розвиток угідь. Якщо ж полювання із собкаю, то мисливець повинен мати паспорт на собаку та ветеринарний паспорт, що собака здорова.

За їхніми словами, така забюрократизованість зумовлює те, що багато мисливців відмовляється проходити всі ці процедури і йдуть шляхом браконьєрства.

Згідно із відповіддю Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, що надійшла на офіційний запит прес-клубу, з 1 січня 2012 року по 1 січня 2013 року у Львівській області було видано 1 229 посвідчень мисливців. Для порівняння, за такий самий період 2010 -2011 років – 1 848 посвідчень, а з 2011 – 2012 років – 1 468 посвідчень мисливців.

Облік зброї у мисливців управління не веде.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ