Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На посаду голови Верховного Суду претендують чотири кандидати

У Києві відбувається пленум Верховного Суду, на якому має бути обраний новий голова ВС. Під час засідання було висунуто та офіційно затверджено чотирьох кандидатів.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Як передає УНН, голову ВС будуть обирати з наступних кандидатів:

  • суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС 41-річний Альберт Єзеров, суддя ВС з травня 2019 року;
  • суддя Касаційного господарського суду у складі ВС, голова конкурсної комісії з відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Іван Міщенко, суддя ВС з 2017 року;
  • суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС Наталія Коваленко, суддя ВС з листопада 2017 року;
  • голова Касаційного кримінального суду у складі ВС 56-річний Станіслав Кравченко, суддя ВС з листопада 2017 року, з грудня того ж року голова ККС у складі ВС.

Агентство зазначає, що серед кандидатів лише Альберт Єзеров сам висунув свою кандидатуру, про висування трьох інших заявили їхні колеги.

Наразі Пленум перейшов до заслуховування виступів кандидатів, пізніше кожний з кандидатів відповідатиме на запитання учасників Пленуму.

Також на Пленумі планується обрати заступника нового голови ВС.

Нагадаємо, 16 травня Верховний Суд висловив недовіру та припинив повноваження попереднього голови Всеволода Князєва. Таке рішення підтримали 140 членів ВС.

Підставою для його прийняття стала справа про хабар у майже три мільйони доларів, ключовим фігурантом якої є саме Князєв. За версією слідства, хабар був отриманий за прийняття рішення в інтересах власника групи «Фінанси та кредит». 18 травня Вища рада правосуддя дала дозвіл на арешт Князєва.

Того ж дня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 107 мільйонів гривень застави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ