Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На програму «Безпечна Львівщина» у 2024 році скерують понад 400 млн грн

Як повідомили у пресслужбі ЛОР, 30 листопада постійна комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради погодила фінансування Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 2024 рік у сумі понад 400 млн гривень.
Фото: ЛОР

Ця сума є стартовою й за розрахунками вона зросте до 600 млн грн.

«Наступного року передбачається спрямувати на обласні програми близько 1,6 млрд грн. Стартова цифра, яка пропонується на програму «Безпечна Львівщина» – близько 400 млн грн. Це в рази більше, ніж минулого року», – повідомив заступник директора департаменту фінансів, начальник управління доходів та фінансів виробничої сфери Іван Нос.

Він зазначив, що у 2022 році на виконання обласних програм було передбачено близько 2,4 млрд грн, у 2023 – 3,4 млрд грн.

«Наступного року, за попередніми розрахунками, до обласного бюджету не надійде приблизно 1,5 млрд грн військового ПДФО, який в 2024 році скеровуватимуть у державний бюджет. В цілому по області місцеві бюджети недоотримають близько 8 млрд грн. Це відобразиться на проєкті бюджету на 2024 рік і на обласних програмах», – сказав Іван Нос.

Попри це в області планують, що надходження до бюджету буде 100-відсотковим.

«400 мільйонів гривень – цифра, яка буде зафіксована при затвердженні бюджету на програму «Безпечна Львівщина». Крім цього, як було задекларовано головою ЛОВА Максимом Козицьким, цифра зростатиме як мінімум на 75% відсотків з вільних залишків коштів 2023 року. Якщо буде перевиконання обласного бюджету наступного року, то щоквартально ще 50% від суми перевиконання будуть скеровані на сектор безпеки й оборони.

400 млн грн це стартова позиція із баченням, що ця цифра має зрости мінімум до 600 млн упродовж першого півріччя. Ми готові відмовитися від усього, що є непріоритетним і запропонувати це для обговорення депутатам. Наше кінцеве бачення – залишити видатки пов'язані з війною і захищені видатки», – зазначив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Комісія обговорила завдання програми на 2024 рік, зокрема, щодо сприяння військовим підрозділам, правоохоронним органам, пожежно-рятувальним підрозділам, організацію та підтримання системи територіальної оборони, покращення резервів матеріально-технічних ресурсів, облаштування систем оповіщення і зв’язку тощо.

«Програма «Безпечна Львівщина» є основною програмою, яку виконуватимуть на Львівщині наступного року. На неї скерують щонайменше чверть коштів бюджету розвитку області. За результатами останньої сесії обласної ради, основне фінансування буде скеровано на потреби військових, правоохоронців і сил оборони, які виконують завдання з оборони держави. Це стартова пропозиція. Протягом року за рішенням сесії ця сума буде значно збільшена», – зазначив голова постійної комісії Назарій Сумало.

Назарій Сумало додав, що депутати додатково напрацюють низку пропозицій до програми «Безпечна Львівщина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ