Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Прикарпатті нацгвардійці укріплювали пошкоджену дамбу

Військовослужбовці військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України продовжують надавати допомогу місцевим громадам в ліквідації наслідків паводків, які останнім часом дошкуляють прикарпатцям, - повідомляє група інформації і комунікації Західного ТУ НГУ.

Не зважаючи на покращення погодних умов, рівень води в річці Бистриця залишається високим. В наслідок підмивання було зруйновано частину дамби, яка розташована в селі Угорники, Івано-Франківської області. П’ятдесяти метрове провалля утворилося там три дні тому. Загрозливу ситуацію було обговорено на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська, де і було прийнято рішення укріпити дамбу. 

ʺДане провалля є небезпечне для наших мешканців, адже через руйнацію дамби можливе підтоплення третини нашого села, - розповідає сільський голова Угорників Любов Атаманчук, - частина сусіднього Підлужжя, також буде під загрозою. 

За допомогою звернулись до командування військової частини 1241, що дислокується в Івано-Франківську. Нацгвардійці не залишились осторонь та долучились до аварійно-відновлювальних робіт.
До місця робіт було завезено двісті тонн негабаритного каменю та сорок тонн піску. 
Спільно із працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій військовослужбовці зміцнювали гідроспоруду мішками з піском.

Місцеві мешканці та керівництво подякували нацгвардійцям за допомогу.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ