Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Прикарпатті серійний злодій обікрав будинок воїна АТО

Працівники Богородчанського відділення поліції Івано-Франківської області викрили раніше судимого парубка у вчиненні шести квартирних крадіжок, у тому числі – в будинку воїна АТО, повідомив Сектор комунікації Національної поліції в Івано-Франківській області.

Про злочини заявники повідомили у поліцію ще наприкінці серпня. Зокрема, мешканка районного центру виявила крадіжку після приїзду з-за кордону, де вона з малолітньою дитиною гостювала в матері. Її чоловік ось уже два роки служить  добровольцем  у зоні АТО. Тож на час крадіжки господарів будинку не було вдома, чим і скористався злодій. Він відтиснув металопластикове вікно, заліз у житло й виніс побутову техніку, кілька ювелірних виробів із золота та інше майно. Правоохоронці ретельно оглянули місце події, вилучили сліди, однак, розкрити злочин за «гарячими слідами» тоді не вдалося.

Через кілька тижнів у селі Глибівці з будинку майже на очах господарів викрали відразу п’ять мобільних телефонів. Мешканці залишали на ніч свої телефони в коридорі, аби не тривожити сон малюка, який спав у кімнаті. Як з’ясувалося згодом, зловмисник зайшов у незачинений будинок, побачив на вході складені на столику телефонні пристрої, забрав їх і непомітно вийшов на вулицю. Присутність злодія у хаті ніхто не зауважив.

Під час проведення розшукових заходів як за цими фактами, так і попередніми, зокрема, що стосуються викрадення мобільних телефонів, богородчанські оперативники знайшли ці мобільні пристрої  в Івано-Франківську й таким чином вийшли на слід злочинця. Злодій на підставі представлених йому обґрунтованих доказів зізнався не тільки в заволодінні чужими мобільними телефонами у Глибівці, а й у вчиненні ще п’яти крадіжок з приватних будинків як в його рідному селі, так і у Богородчанах.

Рік тому цього парубка поліцейські затримали з кастетом, за що притягували порушника до кримінальної відповідальності.

Про те, що він обікрав сім’ю учасника АТО, зловмисник не знав, але це не применшує його вини. Крім того, оперативники та слідчі здобули докази причетності цього злодія до трьох крадіжок із автомобілів.

Як розповів начальник Богородчанського відділення поліції підполковник поліції Василь Сав’як, правоохоронці вилучили деякі з викрадених речей, інші ще шукають. Злодій здавав їх у ломбарди, збував на ринках, а коштивитрачав на власні потреби. Вже після затримання стало відомо, що він збирався виїхати за межі України. Тож за вказаними фактами крадіжок триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ