Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ремонт комунальних доріг Жовкви передбачили понад 8 мільйонів гривень

У квітні на вулицях Жовкви розпочато ремонти доріг. Частину з них вже завершили, інші – тривають, а решту повинні зробити згодом.

На ремонт комунальних доріг Жовкви у міському бюджеті цього року передбачено понад 8 млн. грн. Більшість доріг торкнеться поточний ремонт. Вже завершено «ямковий» ремонт дороги по вул. Пільній, на яку було витрачено 50 тис. грн., уже незабаром буде розпочато роботи по вул. Яворницького, на які передбачено 90 тис. грн. Крім того, підсипати гравієм та грейдерувати будуть вул. Визволення (60 тис. грн.), Труша (30 тис. грн.), Чайківського та Полуботка (60 тис. грн.), а також ремонтуватимуть тротуар по вул. Ярослава Мудрого – від вул. Зеленої до Короленка (30 тис. грн.).

Однак найбільше коштів передбачено на капітальний ремонт по вул. Богдана Хмельницького – 7 млн. 688 тис. грн. Стан цієї дороги є найбільш бюлючим як для міської влади Жовкви, так і для її мешканців, адже вже протягом багатьох років вона перебуває у незадовільному стані. Так, у 2009 році тендер на ремонт дороги по вул. Богдана Хмельницького виграла одна із фірм, яка і розпочала виконувати роботи – клала бетон. Робила це доти, доки було фінансування. Коли воно припинилось, відповідно, фірма і перестала виконувати роботи.

У 2014 році новий тендер виграло інше підприємство. У 2015 році воно освоїло 1 млн. 800 тис. грн., але згодом у фірмі трапився якийсь внутрішній конфлікт і вона стала неспроможною продовжувати роботи. Відповідно до рішення суду та виконавчої служби, це підприємство повинно повернути до міського бюджету 300 тис. грн.

– У минулому році ми вчергове перерахували кошторис і оголосили тендер. Його виграв новий виконавець і восени розпочав роботи – ремонт тротуару, – розповів заступник міського голови Жовкви Роман Щур. – У лютому цього року виконавець побував на засідання бюджетної комісії і запевнив, що до початку липня усі роботи будуть завершені. Таким чином, ми передбачили у міському бюджеті усю необхідну суму для завершення цієї дороги. Але перед Великодніми святами виконавець повідомив нас, що, у зв’язку з подорожчанням матеріалів для проведення ремонту, за таку суму, на яку був виграний тендер, він не зможе виконати той об’єм роботи, який було заплановано, тому додатково необхідно 1,5 – 2 млн. грн.

За словами Романа Щура, зараз необхідно перерахувати кошторис на ремонт дороги по вул Богдана Хмельницького.

– Очікуємо на пропозиції екологів, проектантів, виконавців, які повинні сказати, чи можна здешевити роботи, чи ні, – додав заступник мера.

Про те, коли буде розпочато і завершено роботи з ремонту дороги по вул. Богдана Хмельницького наразі у міській владі сказати не можуть.

– Все залежить від того, які висновки зроблять експерти. Якщо буде перерахований кошторис в межах суми, на яку проводився тендер, тоді цей процес розпочнеться швидко. Якщо ж новий кошторис буде більшим, ніж є зараз, то мусимо оголошувати новий тендер, – зазначив Роман Щур.

Загальна довжина дороги по вул. Б.Хмельницького складає 1 км. 60 метрів. Залишилось заасфальтувати близько 800 метрів. Роботи передбачають також ремонт обох тротуарів, відновлення дощеприймачів, люків тощо.

Ще однією проблемною є дорога по вул. Дорошенка, яка веде до Мокротина. Грошей на її ремонт у міському бюджеті цього року не передбачено, тому міська влада звернулась з відповідними листами до районної.

Прикордоння.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ