Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На ремонті вулиці у Львові «освоїли» мільйон гривень

У Львові працівники управління захисту економіки викрили схему розкрадання бюджетних коштів при ремонті вулиці. На підставі офіційних документів про виконання робіт із бюджету виділили гроші. Однак, частина з них була виконана лише на папері. За попередніми даними, сума збитків становить понад мільйон гривень, повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів.

Так, у 2016 році посадові особи одного із Департаментів Львівської міської ради та комерційної структури із залученням субпідрядника уклали договір на проведення реконструкції вулиці обласного центру.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції встановили, що з метою привласнення бюджетних коштів до актів виконаних робіт посадовці внесли завідомо недостовірну інформацію. До них включили роботи, які були виконані лише на папері. Зокрема, роботи по відновленню бетонних і залізобетонних конструкцій у місцях руйнування. Даний факт також підтверджується висновками фахівців Західного офісу Держаудитслужби.

На підставі офіційних документів із бюджету безпідставно було виділено понад мільйон гривень, які в подальшому "нечистими на руку посадовцями" було освоєно.

На  підставі  зібраних матеріалів слідчими Франківського відділу поліції  ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню безпосередніх посадових осіб як органу виконавчої влади, так і комерційних структур, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ