Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На ринку праці Львівщини понад 15 тисяч вакансій

У січні-серпні 2024 року служба зайнятості вже допомогла знайти роботу понад 10 тисячам осіб. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото ілюстративне. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

У січні-серпні 2024 року майже 24 тисячі жителів Львівщини скористалися послугами  Львівської обласної служби зайнятості для пошуку роботи, що на 750 осіб менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Завдяки співпраці зі службою зайнятості роботу знайшли 10,3 тисячі осіб, серед яких 7,2 тисячі безробітних. Тимчасову зайнятість отримали 3,7 тисячі мешканців області, з них 900 осіб виконували громадські роботи, а 2,7 тисячі — суспільно корисні.

За спрямуванням служби зайнятості 3,6 тисяч безробітних пройшли професійне навчання або перекваліфікацію. Найбільший попит був на спеціальності швачки, оператора котельні, продавця продовольчих товарів, касира торгового залу, перукаря та манікюрника. Ваучер для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримали 1,2 тисячі осіб. 

Жителі Львівської області віком «45+», внутрішньопереміщені особи, учасники бойових дій та особи з інвалідністю обирали підвищити професійну компетенцію у спеціальностях «дошкільна освіта», «психологія» та «медсестринство». У розрізі робітничих професій найбільшим попит мали курси водіїв автотранспортних засобів, водіїв навантажувача та операторів котельні.

Протягом восьми місяців 2024 року 5,8 тисяч роботодавців звернулися до служби зайнятості для пошуку працівників, надавши інформацію про 31,7 тисячі вакансій. Ще 7 тисяч вакансій були зібрані з інших джерел. На початок вересня 2024 року допомоги у працевлаштуванні потребували 3,8 тисячі безробітних, тоді як у базі вакансій було доступно 15,2 тисячі пропозицій працевлаштування, з яких 11,6 тисячі запропонували місцеві фірми, а 3,6 тисячі зібрані з інших джерел. Відтак у середньому на Львівщині на безробітного припадало 4 вакансії.

Середня заробітна плата у вакансіях, заявлених роботодавцями, станом на 1 вересня 2024 року становила 13,8 тисячі гривень, що на 2 тисячі гривень більше, ніж минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ