Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Самбірщині до кінця літа демонтують всі обʼєкти радянщини

У Самбірському районі демонтували 29 об’єктів комуністичної доби із 43, ще 4 об’єкти демонтували частково – там залишаються поховання, які необхідно перенести на кладовища.

Про це під час виїзної наради у Самбірському районі повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

«Загалом на Самбірщині вже демонтували близько 70% обʼєктів, що є добрим показником. Район на третьому місці в області після Стрийщини, де відсоток очищення складає 81%, а Яворівщини – 76%. 

Хочу подякувати чотирьом  громадам Самбірщини – Стрілківській, Ралівській, Самбірській та Хирівській, – які повністю позбулися радянської символіки.

Він наголосив, що усі комуністичні пам’ятки, у тому числі, меморіальні дошки, на Львівщині мають демонтувати до кінця цього року.

«Декомунізація – це вимога закону. Ми повинні позбуватися спадку радянщини і розвивати свою українську культуру та вшановувати своїх героїв. Ми не воюємо з пам’яттю людей, не протидіємо родинним зв’язкам, і не кажемо знищувати пам’ятники, але вони однозначно не мають бути місцем вшанувань. Засобами пропаганди вважаються не лише пам’ятники радянським солдатам, а й пам’ятники, на яких зображені жінки, діти, колгоспниці, які звеличують політику колективізації, а відповідно експлуатації українського народу. Написи на пам’ятниках пропагують викривлення історії про Другу світову війну і роль радянського союзу у боротьбі проти нацизму.

Вкотре наголошуємо, що процес декомунізації повинен бути завершений до кінця 2023 року», – додав перший заступник начальника Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ